wariują obroty, gaśnie silnik, nie można odpalić

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kieriestof
    Drive
    S_OCP Member
    • 2006
    • 47

Hello

No i tym razem tdiracing.pl okazal sie lepszy. Gratulacje dla wszystkich, ktorym udalo sie pobic swoje zyciowki (me 17,37 k )

Dziekuje wszystkim za fajna zabawe.

Pozdrawiam
    Zibi
    Kieriestof
    ---------------------------
    Octavia radość sprawia
  • stefan86
    Ambiente
    • 2005
    • 119

Witam Was ponownie!

Od pewnego czasu mam problem z octą 1.6 (versja 101 KM) z '98. Problem polega na tym, że jak silnik jest zimny to bezproblemu odpala. Jak się już nagrzeje to czasem zdarza sie, że na wolnych obrotach na luzie obroty zaczynają wariować i pedał gazu w tym momencie nie reaguje no chyba, że dam tyle gazu, że jego ilość pozwala osiągnąć wyższe oborty niż te naktóre sam silnik się wkręcił. Po tym jak się już wkręci na te obroty to potem silnik gaśnie no chyba, ze się będzie go gazowac wtedy nie zgaśnie. Jak juz zgaśnie albo się go zgasi nagrzanego to potem nie możńa odpalić - trzeba kręcić, że aż żal rozrusznika i akumulatora. :x jednak czasem po dłuższym kręceniu odpali. Co to może być? Miał ktoś moze coś podobnego? Jaki polecacie serwis na terenie woj. lubuskiego? Serwis w ZG odpada!

Komentarz

• tomi98
      Rider
      • 2004
      • 564

witam
      w Zielonej Górze możesz podjechać do serwisu na Wojska Polskiego do Pana Oleszaka, ( obok stacji Orlenu - wylot na Krosno Odrz.) Kilka dobrych opinii słyszałem.
      Ja wolę się wybrać do ASO Sunny w Poznaniu - rewelacja pod każdym względem. Serwisuję od początku moja octę w ASO Sunny i jest dobrze.

Serwis w ZG odpada!
      a ASO Skody w Zielonej Górze omijam szerokim łukiem :diabelski_usmiech

Komentarz

• stefan86
        Ambiente
        • 2005
        • 119

a czy ktoś wie jak rozwiązac ten problem z silnikiem

Komentarz

Pracuję...